Sunday, June 25, 2006

FIFA World Cup Germany 2006

Fotbal se nevyhnul ani Australii, i kdyz ozzici vetsinou moc na mezinarodni udalosti nereagujou a vsimaji si jen sveho americkeho fotbalu, rugby a kriketu. Kdyz se ale ukazalo, ze vyhrali jeden zapas, zacali silet a mj. pres den se tu na hodne autech vidi vlajky a oni nemluvi o nicem jinym. Utkani jsou v noci AEST, a tak sefove firem povolujou prijit den po zapasech do prace az na 11. hodinu. Po poslednim zapase tak v 6 am byly ulice plny lidi a v 9 am, kdy byva spicka, tam bylo poloprazdno. Samozrejme maji prehled jen o svem tymu, vysledky ostatnich jim moc nerikaji.

Fotbal (soccer) tu neni moc popularni, sice kazdej malej kluk kope do kulatyho mice, ale jinak "kazdej poradnej chlap hraje americky fotbal" :). A pak jak jsou izolovany, nikdo za nima nelita na pratelsky utkani, takze nemaji ani mezinarodni zkusenosti.

Postup ze skupiny zpusobil sok! Uz ted jsou nazyvany hrdiny bez ohledu jak dopadnou dale, pri poslednim zapase dokonce ukazovali prime ministra, jak v noci ve svetru fandi u televize a rano (uz v obleku) nejdriv 5 minut mluvil o zapase a pak teprve o Iraku... Prime minister dokonce nazval hrace Harryho Kewella "King Harry!"

Uz ted se planuje, jak budou mit triumfalni pochod Sydney, uz ted jsou jim zasilane dekovne dopisy, uz ted se politici se predhaneji v gratulacich, planovani oslav a oslavnych frazich. Uz se objevily nazory, ze to vyrazne zlepsi postaveni socceru v Australii, a to jak mezi mladymi chlapci, tak i mezi mladymi nadejnymi hrackami...

No comments: