Tuesday, June 27, 2006

Australie vs. Italie - online ze Sydney

Tue, 8:23 am (rano po zapase)
Nakonec rozhodla sporna penalta. Ozzici jsou trochu smutny, ale moc si z toho nedelaji a dal oslavuji sve hrdiny. Rano kolem 8 am je v centru malo lidi, jako po kazdym zapase Australie. Ferry mely pres 20 minut zpozdeni, celou dobu posadka debatovala o fotbale nedaleko lodi :) O gratulacich jsem psal minule, to se nezmenilo, tak ted se uz jen ceka na prijezd hvezd.

Tue, 1:08 am (zacatek zapasu)
V centru se nakonec seslo deset tisic lidi, coz je hodne, protoze tam neni zadna velka plocha na shromazdeni. Atmosfera pohltila i nas a tak se vcelku spontanne v noci s par kamosema setkavame u nas doma, v 1 am poustime TV a sledujeme vse u vina... Fandime ozzikum. No uz ted je to pro ne ale historicky uspech.


Mon, 11:15 pm (2 hodiny pred zapasem)
Ozzici dnes nemluvi o nicem jinem, uz nekolik hodin proudi do centra tisice lidi, v podstate se slavi od ukonceni pracovni doby. Zapas se hraje v noci 1 am AEST. Sefove opet povoluji prijit do prace na 11. hodinu. Policie ma zdvojene hlidky, jsou videt i policejni kone. V centru je velkoplosna obrazovka, vsechny hospody preplneny. Atmosfera pripomina spise oslavy, vsichni si veri. Mestske autobusy stale obtizneji projizdi skrz auta fanousku. Bottle shopy maji stale otevreno (nikde jinde nez v techto specializovanych obchodech se alkohol koupit neda a vsechny normalne zaviraji do pulnoci) a hodne lidi na ulicich popiji pivo z lahvi, samozrejme zabalene v papirovem pytliku :) . --- V italske ctvrti Leichhardt (kousek od centra) jsou zavrene dve hlavni ulice, zde je take velkoplosna obrazovka, take lidi na silnicich - jen opacne vlajky a samozrejme mene lidi nez v centru.

No comments: