Tuesday, July 11, 2006

Hyde Park

Fotogalerie: 16. Sydney - Hyde Park

Hyde Park lezi primo v centru a stava se mistem hlavne polednich pikniku. Je to pomerne rusny park s dominujici dlouhou stromovou aleji.

V parku je umistem Anzac Memorial jako pamatka na australske vojaky bojujici v zahranici. Na konci parku je St. Marry's Cathedral.

3 comments:

Anonymous said...

Express footway is realy cool.

Charlie

Anonymous said...

Kdyz jsem byl v Sydney, tak to bylo jen par mesicu pred Olympijskymi hrami. Vsude s tim otravovali - napisy jako: Zde se staví pro Olympijske hry. Kdyz jsem byl v Atlantě, tak to bylo už po hrách a zase tam byly pomníky. Vidim, že v Sydney si na to taky potrpi. Jak to mají v Sydney s tou vesničkou? V Atlatně jsem se tam chtěl jet podívat, ale zrazovali mě od toho, protože to je prý už celé přestavěné. Jo a dopis do blogu, jak finančně dopadly ty hry. Poslalo to taky verejne rozpocty do hlubokych deficitu?

Mira said...

Myslim, ze tady se na hry pomalu zapomnelo, podle toho co pises, tak je Atlanta hrda asi vic. Olympijska vesnice uz asi neexistuje, presne nevim, ale nikdo mi navstevu nedoporucil, na stadionech jsem na ni odkaz nevidel a hlavne cely park lezi v lukrativni oblasti u Paramata River, kde se ted zurive stavi bytove komplexy, protoze doprava ferrynou funguje velmi dobre a do centra je to maximalne 20-30 minut. Rozpocty fakt netusim, poptam se mistnich, ale jestli deficity mely, tak soucasne obri prebytky to davno vyrovnaly :)