Friday, February 10, 2006

Odlet do Australie

Fotogalerie: 01. Let do Austrálie / The Flight to Australia

Let
Odlet byl hektický a už pár dnů před odletem jsem spal jen několik málo hodin denně, věcí k zařizování bylo skutečně hodně, 20.000 km je už opravdu daleko, aby si člověk v případě potřeby odskočil do rodné vlasti.

Samotný let byl vysvobození z toho zmatku a utekl překvapivě rychle! Letěli jsme (s přítelkyní) do Sydney přes Frankfurt a Singapur. Čekání ve Frankfurtu téměř žádné nebylo a na dlouhou trasu do Asie nás přivítaly Singapore Airlines – údajně nejlepší letecká společnost. I economic class se ukázala nebývale komfortní – několika chodová večeře a snídaně, vždy ještě s výběrem hlavního jídla, džusy s kousky ovoce, výborné víno a tak vůbec výběr pití, možnost pustit si libovolný film/televizi/rádio/stav a mapu letu/study English… sólo donážka pití (a údajně i jídla) i když celé letadlo „spalo“ a jako bonbónek obdarování ponožkami, kartáčkem na zuby a pastou. Vřelý personál stejně jako přítomnost ústní vody na toaletách byl samozřejmostí. To vše proloženo spánkem a nějakých 14 hodin utekl skutečně jako voda!

Singapur
Letiště v Singapuru je neuvěřitelně krásný a moderní – všude příjemné koberce, spousta místa i free internetové stánky a pitná voda. Pokračujeme dále na Sydney, opět se Singapore Airlines (to bych se teď opakoval). Jen při check-inu nám zabavili malé nožíčky, se kterými jsme se shledali až v Sydney. Nic platné nebylo ani to, že jeden maník z pasové kontroly při pohledu do pasu zvolal: „Nedvěd, Poborský!“. Snad se nožíkům letělo stejně dobře jako nám :-)

Přílet do Sydney
Letiště v Sydney je přeplněný a žádný zázrak. Pořád samá kontrola pasů, víz a opět kufrů, i těch, co jsme si vyzvedli ze zavazadlového prostoru. Hurá, po 26 hodinách jsme zde! Do zabookovaného hotelu si bereme sběrný taxi (nějakej podnikavej ukrajinec), nejlevnější doprava do centra až k branám hotelu. Hotel spíše podprůměrné kvality (tedy co by za něj v Egyptě dali!), ale také patřil mezi levnější. Zde strávíme pár dnů, než najdeme ubytování, pravděpodobně sharing flatu. Usínám a s přestávkami se probouzím po cca 30 hodinách...